Nieuws
Concert voor de Jeugd 12 december La Rochelle

Gepost door secretaris 3 december 2015.
Op zaterdag 12 december zal de drumband een concert verzorgen in La Rochelle, samen met harmonie Amicitia. Afvaardigingen van zowel de harmonie als de drumband heeft in de afgelopen weken enkele workshops verzorgd op basisschool de Heihorst (Heibloem) en basisschool De Zjwiek (Roggel). Alle jeugd en ouders zijn van harte uitgenodigd om naar het concert te komen om eens kennis te maken met wat het inhoudt om drumbandmuziek te maken. Tijdens het concert zal de drumband 3 verschillende werken spelen die de diverse slagwerkinstrumenten aan bod laten komen. De harmonie zal hierbij aansluiten en tevens zullen de blokfluiters en schoolkinderen meedoen bij het concert. Aanvang is om 18:00 uur in La Rochelle, uiteraard gratis toegang voor iedereen. Verzoek aan alle drumbandleden om om 16:00 uur in uniform aanwezig te zijn bij De Korrel voor het inladen, aansluitend vertrek naar La Rochelle alwaar nog gerepeteerd wordt.Verrassingsdag 60-jarig bestaan

Gepost door secretaris 25 oktober 2015.
Op zaterdag 24 oktober werd het 60-jarig bestaan van de vereniging gevierd. Om 10:00 uur werd verzameld bij thuishonk Café Dennenoord. De deelnemers werden ingedeeld in 3 groepen. Per groep werd er per fiets vertrokken voor een fietstocht door en om Roggel. Tussendoor werden er vragen beantwoord over het verleden van de schutterij met behulp van historische foto’s. Als tussenstop werden de café’s in Roggel aangedaan alwaar telkens een gerecht werd genuttigd. Achtereenvolgens werd er bij TonvanneBekker met Gemma spek met eieren, bij Preuverie Bekkers Marie soep, bij De Beukelaer koffie met vlaai, bij Bie Briels apiritieven, bij Café Sjrake fiet met salade en snacks en bij Café Dennenoord een overheerlijk toetje genuttigd. Iedereen beleefde zo een mooie en vooral heel gezellige dag met elkaar, met dank aan de meewerkende kasteleins en het organiserend comité bestaande uit Marjo, Petra en Claudia.

Frans Voermans nieuwe Koning!!

Gepost door secretaris 4 oktober 2015.
Op zaterdag 3 oktober werd het jaarlijkse Koningsschieten gehouden. Rond 15:30 uur werden koning Wim Sillekens en dochter koningin Kristel Sillekens in optocht afgehaald te Heibloem. Na terugkomst bij Zaal Dennenoord, werden ze van de versierselen ontdaan en bedankt voor een mooi jaar als koningspaar. Rond 17:00 uur werd begonnen aan het Koningsschieten op de vogel, om te bepalen wie er in 2016 als koning of koningin onze schutterij mag vertegenwoordigen. Na 94 schoten viel de vogel omlaag en was het voorzitter Frans Voermans die na 55 jaar een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan! Ook bij de jeugd werd er geschoten, met de windbuks, op 15 bölkes per schutter. Met 8 rake schoten werd Liv Cauven derde. Met 2 missers en dus 13 rake schoten werd Bram Cauven tweede. Winnaar en Jeugdkoning werd Jelle Cauven met 14 rake schoten. Frans en Jelle van harte proficiat! Na de plichtplegingen volgde nog een gezellige feestavond.

Michel Poels wint Herfstbeker

Gepost door secretaris 21 september 2015.
Op zondag 20 september werd er geschoten in de onderlinge strijd om de Herfstbeker. Roy Frenken werd uiteindelijk 3e met 42 rake schoten. Na een felle tweestrijd werd Pim Ramaekers 2e met 72 rake schoten en ging de winst naar Michel Poels met 75 rake schoten. Tevens werd op deze dag bepaald wie beste schutter van seizoen 2015 zou worden. Dit werd uiteindelijk Pim Ramaekers met op de tweede plaats André Frenken.